Home
Info
Activiteiten
Tarieven

Consult

Bezoek aan sportarts in verband met een specifieke vraag zoals blessures, trainingen en voeding.

Basis sportmedisch onderzoek

Voor sporters die minder dan 7 uur per week sporten en daarbij geen/weinig problemen hebben. Tevens is dit onderzoek geschikt voor jeugdsporters.

Inhoud: lengte, gewicht, vetpercentage, ogentest, kleurentest, algemeen intern onderzoek, algemeen orthopedisch onderzoek gericht op de sporttak en op eventuele klachten.

Basisplus sportmedisch onderzoek 

Voor personen die intensief sporten (>7 uur per week) of dit willen gaan doen en/of individueel voorgelicht willen worden op basis van een gedegen onderzoek en een aantal metingen. Ook voor sporters met meerdere of steeds terugkerende problemen.

Inhoud: basis sportmedisch onderzoek + longfunctie, elektrocardiogram en bloedonderzoek met bepaling vetstatus, bloedbeeld, vitamine B12 en foliumzuur.

Groot sportmedisch onderzoek

Voor personen die zeer intensief sporten, en/of ouder zijn dan 40 jaar, zeker wanneer ze na een periode van jaren inactiviteit weer met sporten willen beginnen. Beoordeling van de belastbaarheid en risico-inventarisatie van het hart zijn de toegevoegde waarden.

Inhoud: basisplus sportmedisch onderzoek + maximale inspanning(fiets)test met ECG controle.

Sportbegeleiding

Voor sportbegeleiding kunt u de sportarts incidenteel bezoeken. Ook kunt u een totaalpakket afspreken voor uzelf, een vereniging of een evenement. 

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding over een langere periode (bijvoorbeeld een jaar) bestaat uit een combinatie van consulten en advisering. Aan de hand van het wedstrijdschema en de doelstellingen voor het seizoen wordt een specifiek pakket samengesteld. Dat kan bestaan uit inspanningstests, bijhouden logboek, consulten bij blessures, specifieke krachttraining, voedingsadviezen, mentale training etc. Ideaal is een goed op elkaar afgestemd begeleidingsteam van sportarts, (sport)- fysiotherapeut, diëtist en sportpsycholoog. Nauwe samenwerking met de trainer geeft de beste garanties op resultaat.

Verenigingsbegeleiding

Goede en snelle opvang bij blessures en algehele begeleiding van sporters naar het, op veilige en verantwoorde wijze, bereiken van hogere prestaties staan voorop. Begeleiding van verenigingen vergroot de toegankelijkheid van deze voorzieningen. Hierdoor wordt de duur van blessures verkort en worden nieuwe blessures voorkomen. Het pakket kan bestaan uit telefonische spreekuren voor de sportmasseur van de vereniging, testavonden, consulten bij blessures, inspanningstests, geschiktheidkeuringen, voorlichtingsavonden etc.

Top
SMA-GME Janssen